Stel je vraag

Zwangerschapstest

Een zwangerschapstest is zonder recept verkrijgbaar bij elke drogist en apotheek. Je kan de test al twee tot drie weken nadat je onbeschermde seks had uitvoeren.
Met deze test kun je zien of het HCG-hormoon aanwezig is in je urine. Dit hormoon maak je aan als je zwanger bent. Als dit hormoon aanwezig is in je urine zal je zwangerschapstest positief zijn. Dit betekent dat je zwanger bent.


Elke goed uitgevoerde test is erg betrouwbaar. Het is wel van belang van te voren de gebruiksaanwijzing aandachtig en uitvoerig te lezen. Een fout positief resultaat komt zelden voor (test zegt dat je zwanger bent, maar je bent het niet). Een fout negatief resultaat kan wel voorkomen (test zegt dat je niet zwanger bent maar je bent het wel). Vaak met als reden dat de test te vroeg is uitgevoerd. Dus dat je te snel na de onveilige seks de test hebt uitgevoerd.


Twijfel je over de uitslag van je zwangerschapstest? Ben je geschrokken van de uitslag? Of vind je het lastig om deze zelf uit te voeren? Maak dan een afspraak bij het Gezondheidscentrum sekswerkers voor het spreekuur seksuele gezondheid. De verpleegkundige neemt dan test af en helpt jou indien nodig verder.

Over P&G Zevenhuizen Privacy Statement Klachtenregeling Cookies Het team